4H-yritys

#4HYritys

#YritäOpiTienaa

Helppo tapa kokeilla, millaista on olla yrittäjä
 

Oletko 13 vaan et yli 28-vuotias? Oma 4H-yritys antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti ja ohjatusti. 4H-yrityksen voi perustaa käytyään 4H-yrityskurssin, jolta saa valmiudet tulevaan toimintaan. 4H-yritys on keino tienata rahaa, mutta elinkeinosta ei ole kysymys. Yritys on harrastustoimintaa, ja etenet siinä aina omaan tahtiisi. Oma 4H-yritys on hyvä tapa selvittää, sopiiko yrittäminen sinulle. 

Nuorten omia liikeideoita
 

Yrityksen ei tarvitse ollaan mitään suurisuuntaista. Sen perustaminen ei myöskään ole vaikeaa. Yritysideasi voi olla uusi, tai voit käyttää jotain jo keksittyä. Yrityksessäsi voit esimerkiksi myydä leivonnaisia, tehdä pihatöitä, hoitaa lemmikkejä, suunnitella nettisivuja tai tarjota IT-apua vanhuksille. Pienimuotoinen toimii hyvin, mutta suurempikaan ei ole kiellettyä, kunhan myynti ei ylitä 7000€ vuodessä. 4H-yritykset ovat aina tekijöidensä näköisiä ja niitä on Suomessa jo lähemmäs 1500. Kun kokeilet yrittäjyyttä jo opintojesi ohessa, saatat huomata, että siinä on juuri sinulle sopiva tapa tehdä hommia myös tulevaisuudessa. 

Tee itsellesi kesätyö?
 

Sinä itse päätät, millaista bisnestä pyörität, ja miten kauan. 4H-yrityksestä voit tehdä itsellesi myös kesätyön. Perusta yritys esimerkiksi kahdeksi kuukaudeksi ja myy vaikkapa virvokkeita uimarannalla. Näin hankit sitä kaivattua työkokemusta. Kun seuraavan kerran haet töitä, saat taatusti lisäpisteitä työnantajalta.

Lue lisää 4H-liiton sivuilta! ja otat yhteyttä 4H-toimistoon sähköpostilla tai palautelomakkeen kautta

4H-yrittäjä


 

- Olet 13-28 vuotias
- Voit kokeilla yrittäjyyttä harrastuksena juuri sen aikaa, kun itse haluat

- 4H-yrityksesi toiminta on hyvän maun mukaista ja sitoudut 4H:n arvoihin

- 4H-yrittäjä on aina 4H-yhdistyksen jäsen. Jos et vielä ole, liity tästä.

- Teet 4H-yrityksen perustamisilmoituksen 4H-yhdistykseen
- Teet kirjallisen suunnitelman 4H-yrityksestäsi
-Sinulla on oma yritysohjaaja, jonka kanssa teet kirjallisen sopimuksen
-Yrityksesi myynti on 50 e-7000 e vuodessa
- Voit osallistua vuoden 4H-yritys kilpailuun

- Teet vuosittain toiminta- ja talousraportin 4H-yrityksesi toiminnasta